mandag, mai 22, 2006

Kjernehistorie



Jeg beklager dette. Jeg lovet Morten å ikke ta for meg avansert fysikk eller politikk, men akkurat idag fant jeg ut av at jeg måtte si noe. Bare for å få det ut av systemet.

Det amerikanske atompogrammet var et mer eller mindre styrt av europeere! Det var de som gjorde de fleste kalkulasjonene, det var de som faktisk fikk det hele igang. Selvfølgelig var det med noen flinke amerikanere, og det var USA som betalte, men i hovedsak, det var europeisk.

Dermed skal ikke USA få hele æren. Æren for den kalde krigen (det var en brite som ga russerene atomteknologi), og for Hiroshima- og Nagasaki-bombingen.
Deilig å vite. Russerene har fremdeles atomvåpen. Men det er ikke noen som passer på dem. Dette medfører at det er ca. like lett å få tak i atomavfall og råstofff til atombomber som det er å få tak i tvilsomme pornografiske artikler (det siste kan Kjetil og Matias fortelle om). Vi lever i en spennende verden. Greit å vite at det ikke bare er amerikanere som skal ha skylden for at vi kan utslette oss selv uten problemer.
Ha en god dag...

Ingen kommentarer: